Кубратска учителка участва в курс в Португалия

   Преподавателката по английски език в начален етап на СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат Анелия Георгиева участва в курс на тема „Креативността и иновациите в класната стая“. Това се случи в рамките на проекта „Знаещи учители. Можещи ученици. Успешно училище“ по ключова дейност КД 1 по европейската програма „Еразъм +“.
   Курсът се проведе в град Сесимбра, Португалия. Той беше организиран от CREF - ресурсен и тренинг център. Курсът се водеше от обучителите проф. Витор Коста, проф. Руй Мануел, проф. Сандра Фрадо и проф. Хосе Малдонадо от Университета в Лисабон и Елга Вайвадиене от Литва. Обучението продължи 7 дена, като в него се включиха 22 участници от 7 страни - Гърция, Литва, Латвия, Македония, Румъния, Италия и България.
   Предварителната подготовка за курса включваше попълване на въпросник; 15-минутно представяне на всеки от участниците; подготвяне и презентиране на артефакти, които да отразяват културата, ценностите и историята на съответната страна и други.
   Програмата на курса включваше изучаване на различни програми, как да се работи с интерактивна дъска в класната стая, работа по групи, практически упражнения. В края на курса се споделиха успешни практики от учители от различни европейски държави. Представена бе и информация за португалската образователна система.
   Курсът даде възможност за споделяне на професионален опит с учители от почти цяла Европа. Създадоха се взаимоотношения с перспектива за бъдещо сътрудничество.

 

Назад