Панаир на науката в Кубрат

   В СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат за шести пореден път се проведе традиционният общински Панаир на науката. В проявата имаше участници от училищата в селата Юпер, Равно, Сеслав, Севар и Беловец и възпитаници на ДПУ „Д-р Петър Берон“ и Общинския детски комплекс. Гост бе директорът на Дирекция „Хуманни дейности“ при общината Стефан Калинов.
   Приветствие към участниците поднесе директорът на училището Татяна Дочева. След това учениципредставиха кратък скеч, в който се акцентуваше върху важността на светлината за живота на Земята. 2015 е обявена за година на светлината и това бе мотото на панаира. А младата и талантлива кубратска поетеса Сесил Тодорова прочете свое стихотворение за светлината във и извън човешките уши.
   Домакините представиха опитни постановки, в които доказаха вредата от газираните напитки, метод за рециклиране на хартия и химични опити, доказващи свойствата на веществата. Имаше още ребуси, пъзели и интерактивни игри. Децата от ОДК показаха изработване на оригами. Гостите от с. Беловец представиха рисувани керемиди и щъркели, изработени от стиропор. Ученици от с. Юпер показаха изработени от пластмасови бутилки изящни вази и други съдове. На щандовете на с. Сеслав се видяха експонатите на училищната работилница за ароматни свещи. Имаше и модно ревю на дрехи, направени от отпадъчни материали. А ученици от кубратското школо показаха презентация за светлината.
   Накрая всички участници получиха сертификати, бележници и лакомства.

 

Назад