24 май е и Ден на Кубрат

   За кубратчани 24 май е двоен празник - освен Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, те честват и Деня на Кубрат.
   Още в навечерието на 24 май се състоя среща на кмета на общината Ремзи Халилов с изявени ученици. За постигнатите успехи в областни, национални и международни олимпиади, конкурси и състезания през учебната година лично от кмета поздравления, грамоти и награди получиха 42 изявени ученици и 3 отбора.
   Открити бяха и три изложби - на СОУ „Христо Ботев“ и Професионалната гимназия и на общинския детски комплекс, със снимки от фотоконкурса „Моят роден край през обектива“. Вчера празникът бе открит с приветствено слово от кмета на общината. Прочетени бяха поздравленията, отправени от името на Синдиката на българските учители, с председател Янка Такева, от сдружение „Толерантност“, от председателя на общинския съвет на Димитровград Стефан Димитров и от други.
   Състоя се традиционното детско утро под наслов „Върви, народе възродени“, което започна с песента на Лили Иванова „Моят град“, в изпълнение на малката певица Александра Овчарова. След това имаше много стихове, песни и танци на децата от самодейните колективи към читалището в града, СОУ „Христо Ботев“ и детските градини „Здравец“ и „Щастливо детство“.
   В ритуалната зала на читалището се състоя празничната среща на дейците на просветата и културата от общината. С приветствено слово към тях се обърна кметът Халилов. След това той награди като „Зрелостник на годината“ Венсан Георгиев Найденов от СОУ „Христо Ботев“, 25 директори на училища и детски градини, 29 учители, колектива на НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1891“ в Кубрат и 13 читалищни дейци. След това бе даден традиционният коктейл.
   Вечерта се състоя изпращане на зрелостниците за техните абитуриентски балове. На площад „Възраждане“ в центъра на града се състоя народно увеселение с участието на певиците Славка Калчева, Магда и Печенката.

 

 

 

24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат
24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат
24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат 24 май - Ден на Кубрат

Назад