Пътуващото сандъче с книги пристигна в Кубрат

   Пътуващо сандъче с 15 нови детски книги от български и чужди автори пристигна в читалищната библиотека в Кубрат. То бе изпратено от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. По този начин културните институции се включиха в Националната капания „Пусни книга на свобода“, организирана от електронния портал „Аз чета“.
   Партньор на инициативата е Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), която участва с представяне на Буккросинг - играта на пътуващите книги. Това е практиката да се оставят книги на публични места, с цел да бъдат намерени и прочетени от случайни читатели. За малките читатели това става с помощта на пътуващи сандъчета между библиотеките в страната.
   След като сандъчето пристигна в кубратската библиотека първите деца, които се докоснаха до книгите бяха четвъртокласници от „СОУ Христо Ботев“, с класен ръководител Величка Иванова. Проявата бе организирана от библиотечните специалисти Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова. Те представиха кампанията пред малчуганите, след което децата разгледаха книгите в сандъчето и си взеха за вкъщи да ги четат. После те ще могат да регистрират книгите на сайта на ББИА в компютърната зала на библиотеката и да напишат мнението си за тях.
   Сандъчето с книги ще остане в библиотеката до 10 юни. Предстои и други ученици и класове от кубратските училища да го ползват.

 

Назад