Ученици от Сеслав изработиха декоративни свещи по проект

   В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Сеслав, Кубратска община, се проведе втората представителна изява - изложба на ателие „Свещичка“. Тя е по проект „УСПЕХ“, който е съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
   Гости на заключителната проява бяха заместник-кметът на община Кубрат Снежана Георгиева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ при Общината Стефан Калинов, директорът на СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат Татяна Дочева. Присъстваха и всички учители и ученици от училището.
   Дейността на ателието започва на 6 ноември 2014 г. В него се трудиха 13 деца от III, IV и VI клас с ръководител Красимира Атанасова. Те изработиха ароматни, уникални и разнообразни свещи от парафин и гел, от восъчни листи с ухание на мед и пчелен восък, еднослойни свещи от парафин с аромат на ванилия и лавандула, свещи с рисунки, ледени свещи и други видове. Всички членове на ателието получиха грамоти за участието си. С изработените декоративни свещи бе открита изложба във фоайето на училището.

 

Назад