Седмица на бащата се проведе в кубратско училище

   „Седмица на бащата“ е част от националната кампания „Да бъдеш баща“, чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите в живота на децата, за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на подрастващите. В инициативата се включиха и учениците от 2„б“ клас на СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат с класен ръководител Нуршен Халилова.
   Проведени бяха различни акции за привличане на бащите към по-широко участие в училищния живот на децата. Първо всеки от татковците трябваше да измайстори със своето дете къщичка за птички. По познатата приказка „Житената питка“ те заедно направиха книжка „Пътят на питката“. С изработените експонати по-късно бе оформен кът в класната стая, под наслов „Тати може всичко“.
   Татковците поиграха със своите деца на игри от своето детство. Засвидетелстваха интерес и към виртуалния живот на малчуганите, като съвместно се занимаваха и играха с таблет, мобилни телефони и в интернет.
   Татковците показаха умения и в инициативата „Да сготвим заедно!“. Деца и бащи зарадваха мама с песни, танци, усмивки, смях и релаксиращи дейности. А неделният ден бе определен за съвместно слушане на музика, гледане на филми, разходки, пазаруване, разговори.
   В кампанията активно се включиха Димитър и Светлин Стоилови, Диляра и Нехри Мехмедови, Ерай и Мехмед Исмаил, Василена и Тодор Тодорови, Християн и Емилиян Манушкови, Хелена и Христо Христови.
   На специално тържество бащите бяха наградени с грамота и купа „Супер татко“. Наградите им връчи директорът на СОУ „Христо Ботев“ Татяна Дочева.

 

Назад