Пяха, танцуваха и се веселиха на "Божурите 2010"

   "Културата е толерантност и разбирателство, културата е мост между народите", каза на откриването на поредното издание на МФФ "Божурите 2010" край Беловец кубратския градоначалник Ремзи Халилов. Сред официалните гости на проявата край осеяната с червени божури поляна бяха депутатът от ГЕРБ Тодор Димитров, областният управител д-р Валентин Василев, както и общинските кметове.
   Освен на прекрасните изпълнения на фолклорни състави от общината многобройните зрители имаха възможност да се насладят и на уменията на гостуващите танцови състави от Македония и Румъния. За доброто настроение на всички присъстващи спомогнаха и професионалните умения на водещия Драгомир Драганов - Драго Чая.
   Изпълненията на гостите от съседните държави бяха бурно аплоадирани, а след края на фестивала, както македонци, така и румънци изразиха своята благодарност към организаторите за топлото посрещане. Докато при общуването с хората от гр. Делчево, Македония, нямаше проблем, то с представителите оттатък Дунав се осъществяваще чрез румънски журналист от български произход и добър приятел на Разградска област Тудор Ангел.
   На закриването на фестивала всички си пожелаха до нови срещи ба следващите издания на проявата, а вечерта и румънци и македонци изнесоха концерти на площада в Беловец.

 

 

 

МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г.
МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г.
МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г. МФФ "Божурите" 2010 г.

 

Назад