Общоградско тържество за майки и баби в Кубрат

   Точно на 21 януари, по стара традиция, в Кубрат бе отбелязан Денят на родилната помощ - Бабинден. Общоградското тържество, което се проведе в ритуалната зала на читалището, бе организирано от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1891“ в града.
   В него взеха участие членове на пенсионерските клубове и клубът на инвалида, бивши акушерки, много майки, баби и жени. Тържеството бе открито от Гинка Денчева. Присъстващите акушери получиха цветя.
   Поздравления към присъстващите отправиха Петранка Димитрова - от името на клуба на учителите - ветерани „Просвещение“ и Стоян Ангелов - от името на пенсионерския съюз към общината.
   За доброто настроение на всички се погрижи оркестър „Славяни" към читалището. Имаше изпълнение на стихотворения, песни, танци и забавни игри. В една от тях - „танцуване гръб в гръб“ победи дуетът Гинка Славова и Снежана Маркова. С най-голям интерес се очакваше конкурсът за „Мисис Баба“.
   В него се записаха 10 участнички. Избрано бе и специално жури с председател Стоян Ангелов. Кандидатките дефилираха край присъстващите, а след това всяка от тях трябваше да се представи или да изпълни нещо.
   За „Мисис Баба - 2014“ бе избрана Милка Терзиева. Нейни подгласнички станаха Петранка Монева и Наджие Османова. Те получиха ленти, грамоти и календари, а всички участнички - цветя. Тържеството продължи до късно следобед.

 

Назад