Спорт в ЦДГ “Щастливо детство” гр. Кубрат

   На 10.10.2013 г. в ЦДГ „Щастливо детство” се проведе излет на децата до градския стадион. Участваха всички - от най-малките 3 годишни до бъдещите първокласници, техните учителки и възпитателки.Празникът започна с няколко народни игри, а след това отборите премериха сили на пистата за бягане на дълги разстояния. Други групички дърпаха въже, трети въртяха обръчи, а смелчаци се пробваха като футболисти на големите врати. След много игри, смях и закачки децата спряха да си починат и получиха подкрепителна закуска – вкусен банан.
   През тази учебна година педагогическият екип на ЦДГ „Щастливо детство” си е поставил за цел да работи за повишаване двигателната активност на децата в условията на детската градина и да възпита у тях съответната здравна култура. По този начин малките спортисти и граждани ще получат представа за предимствата на активния начин на живот като алтернатива на застояването пред телевизора и компютъра. Още в най-ранна възраст децата ще имат възможност да преживеят удоволствието от спортните занимания и това да се формира като навик за цял живот.

 

 

 

Спорт в ЦДГ "Щастливо детство" гр. Кубрат Спорт в ЦДГ "Щастливо детство" гр. Кубрат Спорт в ЦДГ "Щастливо детство" гр. Кубрат

 

Назад