Игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“ организира кубратската комисия в ДГ „Слънчо“ - Бисерци

Кубратският секретар по превенция д-р Н. Карагьозова се срещна с малчуганите на детското заведение на 10 юни тази година и разигра игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“. Срещата и събитието бе посветено на 9 юни - Международния ден на приятелството между обикновените хора. Активно в педагогическата ситуация се включи и инициаторката на срещата Первин Фейзиева, дългогодишна детска учителка. На достъпен за децата език, педагозите с примери дадоха определение запознат, близък, роднина, приятел. С избора на приказката „Птичето и дървото“ пък убедиха малките възпитаници колко е ценно истинското приятелство и как с взаимно обич, и сила се преодоляват изпитанията, и трудностите. Авторката на приказка Вера Асенова, по красноречив начин припомня още колко е важно да бъдем добри и всеотдайни.
Международният ден на приятелството е един от най-младите празници, създаден за да напомним на нашите приятели колко важни са те и какъв голям късмет е да ги имаме в живота си.
С пожелание да практикуваме ежедневно взаимно уважение, разбиране и силна прегръдка приключи образователната среща в Бисерци. За старанието си малчуганите получиха вкусна почерпка, топка, книжка с приказки от местната комисия и рисувателни книжки, изпратени от младежите Мустафа Къртълов и Беркант Мутишев - доброволци, които в последно време впечатлиха с активността си местната комисия.
„Много съм щастлива заедно с децата. Всяка среща с човек отвън прави престоя ни по-смислен и по-богат. Не само децата, и ние възрастните обичаме разнообразието“, не скри вълнението си в края на срещата г-жа Фейзиева и отправи покана за нови съвместни прояви с кубратската комисия.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад