Вълнуващи финали по хандбал в Кубрат

Град Кубрат беше домакин на тридневен хандбален маратон - финали /М-16/, в който шест отбора премериха сили и показаха своите умения на терена в спортна зала "Кубрат". Турнирът се превърна в истински празник на спорта, изпълнен с напрегнати мачове и вълнуващи моменти.
Първенец и шампион на финалите за юноши старша възраст стана ХК "Локомотив" от Горна Оряховица, който успя да се наложи над конкуренцията и да завоюва първото място. Второто място зае отборът на Габрово - ХК "Чардафон", който също показа силна игра и дух. Трети се класира отборът на ХК "Осъм" от град Ловеч. На четвърто място се подреди отборът на "АСТИ - 91" от град Хасково, а пети станаха домакините от ХК "Кубрат". Последен в класирането се нареди отборът на "Интер" - Благоевград, който въпреки трудностите, показа упоритост и желание за победа.
Финалният турнир също така отличи някои от най-забележителните индивидуални играчи. За най-добър вратар бе определен Симон Атанасов от Кубрат, който с впечатляващите си спасявания заслужи признанието. Даниел Иванов от Ловеч бе отличен като най-полезен състезател, благодарение на своите умения и решителност на терена. Иван Иванов от Горна Оряховица получи наградата за най-добър защитник, а Николай Кръстев от Ловеч стана голмайстор на турнира, доказвайки се като незаменим нападател.
Купите, медалите и отличията бяха връчени на тържествена церемония от кмета на община Кубрат Алкин Неби, директора на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов и треньора Йордан Джипов. Те изразиха своето възхищение от спортния дух и уменията на младите хандбалисти, като подчертаха важността на спорта за развитието на младежите.
Хандбалният маратон в Кубрат се превърна в истински спортен празник, който остави незабравими спомени както за участниците, така и за зрителите. Турнирът показа, че младите таланти в България имат потенциал и желание да се развиват и да постигат високи резултати в спорта.

 

 

 

Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат

Назад