Читалище в Добрич отбеляза международния ден на семейството с лекция на кубратския секретар на МКБППМН-Кубрат

По покана на читалищното ръководство кубратският секретар д-р Надие Карагьозова гостува в Добрич. НЧ "Мевляна-2012" отбеляза международния ден на семейството, който се отбелязва на 15 май. За целта, домакините поканиха кубратския секретар, която модерира тренинг с родители, пред които отвори разговор за тревогите на съвременния родител, като изложи примери от дългогодишната си практика.
На срещата присъстваха учители, родители, ученици, медицински специалисти и др. Темата "Предизвикателства пред съвременното семейство и отговорното родителство" беше разгледана от гледна точка на педагогиката. В оживената дискусия се включиха доста от участниците, които се обединиха около идеята, че на родителство се учи цял живот и темата за семейството като ценност винаги ще предизвиква интерес и внимание и отчетоха като сериозен проблем липсата на авторитети и добри примери, на които да подражава малкото дете.
15 май е обявен за Международен ден на семейството с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г., а официално се чества от 1994 година. Празникът дава възможност да се популяризират проблемите, свързани със семействата, и да се повиши осведомеността за социалните, икономическите и демографските процеси, които ги засягат.
„Нашето читалище се старае да помогне на всички заинтересовани граждани, които искат не само да пеят и танцуват, но искат и да се образоват по различни теми. В тази връзка се открили и сме се доверил на доказани специалисти. Каним често Васил Тосев от Пловдив, сътрудничим с Фондация „Мирен свят“, а д-р Карагьозова е много добре приета от нашата читалищна общност и слушатели“, коментира след събитието Нуртен Кьосе, секретар на културната институция.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад