1


В Кубрат представиха книгата "Кратък Рай" на поета Николай Искренов

В ритуалната зала при НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" в град Кубрат се състоя представяне на книгата "Кратък Рай" на поета-сатирик Николай Искренов от град София. Пред присъстващите граждани, общественици, учители и ученици от СУ "Христо Ботев" - Кубрат скъпият гост беше представен от видния художник и писател от град Кубрат, г-н Димитър Атанасов.
"По вече станала традиция покрай майските празници и конкурси за хумор и сатира в Кубрат са ни гостували много видни писатели и автори като Калин Калинов и Кирил Светлов от Асеновград, Веселин Зидаров от Трявна, Георги Бербенков от Варна и много други, като днешният ни гост е сред любимите автори на вестник "Стършел", и мой разбира се, Николай Искренов", заяви по време на представянето художникът Димитър Атанасов, който тази година е носител и на голямата награда на Съюза на българските художници /СБХ/.
Сред гостите на културното мероприятие в лудогорския град бяха още завеждащият отдел "ПКСДТО" към Община Кубрат Здравко Вутов, както и поетесата Селвер Алиева.
„Седемте цикъла естествено преминават един след друг - от тъй наречената чиста лирика, до иронията и най-вече до самоиронията. А самоиронията не всеки я владее... И което е най-важното - тази книга изобилства от стихове, които хващат за гърлото, че и за сърцето", казва за книгата и творчеството на Николай Искренов големия писател Васил Сотиров.
Николай Искренов е поет на свежия хумор и мъдрата сатира, но е създател и на съкровена и изстрадана лирика. Той е роден през 1961 г. в гр. София. Работил е като учител, хамалин, шофьор, пазач. Награждаван и ненаграждаван в различни поетични конкурси. В Кубрат авторът запозна публиката със своето творчество, както и с любимото си хоби - гъбарството.
След кратък, но стойностен и забавен рецитал, който не доскуча на кубратчани, последваха оживени разговори на по чаша вино, каквато е традицията. Присъстващи и любители на поезията споделиха топли и искрени впечатления, като лично получиха и автограф от бащата на "Кратък Рай".
Организаторите поканиха жители и гости на град Кубрат на 17-то издание на Националния конкурс за хумор и сатира с медийното партньорство на БНР, което ще се проведе днес от 17.00 часа в читалището на Кубрат. Зрители и публика ще се насладят и на изпълнения на Театрално – музикален център гр. Разград.

 

 

 

Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат

Назад