Клуб „Емпатия“ и приятели организираха детско пролетно парти за малки пациенти от варненска болница по случай Деня на детската книга

За шести пореден път доброволците към местната комисия в Кубрат подариха нови емоционални моменти за малките пациенти от Клиниката по детска онкология и хематология във Варна по случай настъпилата пролет и 2 април – Денят на детската книга. Специално за събитието, както беше обещано по-рано, този път с кубратския секретар имаше аниматор и огромен букет от пъстроцветни балони, които създадоха невероятно настроение.
Аниматорката като Принцеса с резон с темата близо час и половина забавлява децата и успя да ги потопи в магията на приказките от детството. Деца, родители и медицинският екип преживяха ценни моменти на споделеност и емоционална подкрепа.
Подаръци за всяко дете, детски книги от дарители, сред които и Берен Адемов (един от активните емпатисти, който вече учи в Първа езикова гимназия - Варна), поднесоха своите приятелски чувства и добри благопожелания да преоткриват очарованието на света чрез вълшебния свят на приказките и да вярват в магията на мечтите и чудесата. По желание на един от пациентите кубратският секретар прочете приказка, по която по-късно правиха разбор малките ангели и показаха, че слушат правилно и с разбиране.
Както във всяко издание, и този път не липсваха изненади. Две фирми от Варна се включиха в кубратската инициатива като изпратиха торта и пица за родителите и работещите в отделението. За малчуганите аниматорката Димана поднесе друга приятна закачка-изненада, подарявайки на всяко дете детски шарени чорапи, закупени от фондацията „Живот със синдрома на Даун“. От името на общинското ръководство, Карагьозова поднесе книжки за оцветяване на великденска тематика. „Всяко посещение е различно, всяко едно докосва и усмихва дете и възрастен, този път се случи мощно емоционално изригване и преживяване“, коментира след събитието кубратския секретар. „Каузата продължава, скоро ще има още едно специално издание, за което ще стане дума по-късно“, уточни още Карагьозова.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад