Света тържествена литургия в храма в с. Беловец

В църковния храм „Свети Георги“ в кубратското село Беловец се проведе Света тържествена литургия, която отслужи Негово преосвещенство Главинишки епископ Макарий - викарий на Русенския митрополит Наум. Съслужители на Негово преосвещенство бяха свещеници от Русенска епархия и предстоятеля на храма в с. Беловец протойерей Валентин Добрев.
Празничната литургия беше уважена от кметът на община Кубрат Алкин Неби, кметът на селото Ерсин Ахмед, жители и гости на Беловец. След службата Негово преосвещенство отправи към всички присъстващи, от свое и от името на митрополит Наум, благопожелания за много здраве и щастие.
По време на срещата с кубратския градоначалник стана ясно, че на 21 април /неделя/ 2024 г. епископ Макарий ще извърши обновление и света литургия след цялостния ремонт на църковния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Кубрат.
СвОбщина Кубрат припомня, че в църквата бяха възстановени стенописите, иконостасът и олтара. По проект беше извършен цялостен ремонт на покрива, фасадата, купола, камбанарията, междухрамовото и външно пространство, включително и зеленените пространства към църквата.

 

 

 

Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат

Назад