Признание за Лудогорски творци в Хасково

   На 7 септември, в рамките на празниците на културата, Община Хасково и “Ъкъдемия Каунь” отчетоха резултатите от седмия международен хумористичен литературен конкурс на тема: “Глупакът, глупостта и глупостите”.
   В журито все участие и сатирикът Димитър Атанасов от Кубрат в компанията на Николай Павлов от София – председател и Янко Митев от Хасково – главен организатор на проявата и президент на “Ъкъдемия Каунь”.
   Тържеството започна с откриване на карикатурните изложби на Доньо Донев и гостуваща от гр. Крушевац – Сърбия с творби от конкурса “Златна кацига” с участници от цял свят.
   Те бяха представени от Димитър Бежански – дългогодишен редактор в “Тримата глупаци” и д-р Петър Марев – първият носител на приза “Баш Каунь”.
   Отчитането беше съпроводено от песни и танци на местни самодейни състави.
   Наградите бяха както следва:
   - За млад автор – Ния Росенова – 10 год. от В. Търново;
   - Кратки форми - Стайко Тополов – Ст. Загора;
   - Специална награда за проза – Христо Станчев, а първа за Александър Щинков, и двамата от Кърджали, клуб “Хитър Петър и Настрадин Ходжа”.
   За щастие разградското участие не остана незабелязано:
   - Трета награда в раздел поезия завоюва Емилия Пройнова, а първата получи Вичо Балбанов от София.
   Тържествения финал постави кметът на Хасково г-н Георги Иванов, като връчи почетната награда и титла “Баш Каунь” посмъртно на големия български творец Доньо Донев.

 

 

 

Признание за Лудогорски творци в Хасково Признание за Лудогорски творци в Хасково Признание за Лудогорски творци в Хасково

 

Назад