Малчугани от Кубрат се включиха в първия Ден на четенето

Днес е първият "Ден на четенето" в България по инициатива на фондация "Четене", която в град Кубрат се реализира с любезното сътрудничество на читалищната библиотека в общинския център.
Инициативата на национално ниво се реализира и в сътрудничество с фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“.
Специални гости на събитието бяха деца от Детска градина "Щастливо" в град Кубрат. Библиотечните специалисти, г-жа Стефка Явашева и г-жа Милена Димитрова, лично прочетоха за малките гости вълнуващи и любими приказки, съчетани и с интерактивни елементи. Малчуганите разглеждаха книжки с любимите си герои, като се включиха активно и в отгатването на специални гатанки, изготвени от художника и виден общественик в град Кубрат, г-н Димитър Атанасов.
"Инициативата насърчава любовта към книгата, но и подчертава важността на сътрудничеството между различните институции и организации в създаването на образователна среда, насърчаваща четенето сред децата в страната и разбира се в община Кубрат", заявиха организаторите на събитието в лудогорския град.
Партньори на кампанията са Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“ и Асоциация „Българска книга“.

 

 

 

Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат

Назад