Първият училищен звънец удари и в град Кубрат

Новата учебна година бе тържествено открита първо в най-голямото училище на територията на община Кубрат - СУ "Христо Ботев". На тържествената церемония присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете на община Кубрат – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, десетки ученици, учители, родители и близки.
Поздравителни адреси училището получи от Министерството на образованието, от Военно окръжие - Разград, от политически представители, от Кмета на община Кубрат, Алкин Неби, както и от началника на Регионалното управление на образованието в Разград, Ангел Петков. Поздравителни слова бяха отправени от заместник-кметът Мирослав Йорданов и директорът на училището Росица Христова. Националният трибагреник в двора на училището издигна ученикът от XII-и "а"клас, Владислав Симеонов. След музикалната програма, изпълнена от възпитаници на училището, в небето над Кубрат полетяха десетки балони в цветовете на българското знаме. Тази учебна година в СУ "Христо Ботев" ще се обучават 651 ученици, а учителите са 53-ма. За първи път училищният праг прекрачиха 47 първокласници.
С тържествена програма и официална церемония първият учебен ден бе открит също и в Професионална гимназия - гр. Кубрат. С посрещане на училищното знаме и с издигане на българския трикольор бе поставено началото на новата 2023/2024 учебна година. Приветствия към ученици, учители, близки и родители изказаха заместник-кметът Мирослав Йорданов и директорът на учебното заведение Ивалинка Николова. Събитието уважи и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към Община Кубрат, Стефан Калинов.
Поздравителни адреси училището получи от Кмета на община Кубрат, Алкин Неби, от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, от началника на Регионалното управление на образованието в Разград, Ангел Петков и други. Тази година в училището ще се обучават общо 210 ученици.
С красиво тържество и церемония новата учебна година стартира и в ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат. Първият учебен ден откри директорът на училището, Володя Войков. Гости на събитието бяха директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към Община Кубрат, Стефан Калинов, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ към местната администрация, Здравко Вутов, много родители и гости. Поздравителен адрес от името на кмета, Алкин Неби, прочете Здравко Вутов. По време на тържеството ученици от началния курс поздравиха първокласниците с модерен танц. Тази година в Основно училище „Христо Смирненски“ ще се обучават общо 107 ученици. Първокласниците са 9, а преподавателите – 17.
С химна на Република България и с цветен празник новата учебна година стартира успешно и в Центъра за специална образователна подкрепа /ЦСОП/ в Кубрат. Тържеството откриха директорът, Орхан Мехмед, и началникът на Отдел "Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване", Здравко Вутов. Песни и стихотворения изпълниха най-малките възпитаници на образователната институция. Тържества по повод 15-ти септември имаше във всички училища на територията на община Кубрат. Учебният процес в общо всичките 9 училища стартира нормално. Общият брой на първокласниците в общината е 91. По повод празника, Кметът Неби отправи в социалната мрежа поздравления. Поради неотложни служебни ангажименти, той не можа днес да присъства на официалните чествания.
„Уважаеми учители! Скъпи ученици и родители! Нека новата учебна година бъде успешна и плодотворна! Нека тя открие пред всички вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех. Най-вълнуващ момент е за първокласниците, които с трепет ще стъпят за пръв път на родната училищна площадка, ще влезнат в нов свят, непознат, труден, но интересен. Пожелавам на всички ученици да бъдат любознателни и усърдни, винаги изпълнени с мечти и силата да ги постигат. Уважаеми учители, на вас желая здраве и също така да продължавате да изпълнявате своята мисия като просветители. Родители, бъдете търпеливи и насърчавайте децата си. Помагайте им да преодоляват всяка трудност по пътя на тяхното образование, растеж и усъвършенстване! Честит празник и успех в учебната година!“, пожела кметът на община Кубрат, Алкин Неби.

 

 

 

Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат
Община Кубрат Община Кубрат Община Кубрат

Назад