Кубратските емпатисти закичиха дърво с хартиени жерави с пожелания за учебна година без агресия, без двойки и много интересни моменти

Дни преди първия звънец, доброволците към местната комисия организираха спортно ходене до местната екопътека и закичиха дърво с хартиени жерави с написани на тях пожелания по случай първия учебен ден. Активните емпатисти Елена, Едже, Ева, Ема и Боряна си пожелаха интересна година, с много нови предизвикателства, да няма напрежение в училище, да има по-малко двойки, като не пропуснаха да отбележат, че за целта трябва да наблягат по-сериозно над учебниците. Похода посветиха на актуалната вече тези дни тема – „Довиждане Ваканция. Здравей Училище“.
С игри на открито, разказани спомени от лятото, емпатистите се заредиха емоционално за първия учебен ден и заявиха, че през годината ще намират време и за благотворителните каузи на клуба, които ги учат на доброволчество и срещи с интересни хора.
Жеравите са позитивен символ в японската култура. Според тяхно поверие, ако бъдат изработени 1000 жерава, болният оздравя. Също така символизира надежда, късмет, носи здраве и щастие. Жеравите са изработени от Семих – възпитаник на Диана Илиева-старши учител по технологии и изобразително изкуство.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат
МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад