Изнесен концерт на разградската филхармония в Кубрат

   С музиката от нашумялата филмова поредица на "Дисни" "Карибски пирати" и още много популярни мелодии от произведения на велики композитори разградската филхармония зарадва гражданите и гостите на Кубрат. Своя пореден популярен концерт на открито симфониците изнесоха в петък вечерта сред красивата зеленина на градския парк.
   Струпалата се пред импровизираната сцена публика от всички възрасти показа, че програмата на оркестъра за търсене на нова по-широка аудитория работи успешно.
   Филхармониците изпълниха известни и предпочитани от поколения меломани творби на Гершуин, Щраус, Бизе, Брамс и др. Диригент бе маестро Красен Иванов. След края на концерта публиката избухна в овации. Кубратчани благодариха на музикантите за културния празник, в който се превърна тяхното гостуване. Културната проява бе жест на общината и лично на кмета Ремзи Халилов към гражданите на Кубрат. „Надяваме се, че оркестърът пак ще ни гостува в най-скоро време”, каза шефката на отдел „Култура” в местната администрация Феодора Илиева.

 

 

 

Изнесен концерт на разградската филхармония в Кубрат Изнесен концерт на разградската филхармония в Кубрат Изнесен концерт на разградската филхармония в Кубрат

 

Назад