Служител на Община Кубрат с високо отличие от Икономически университет-Варна

Варненската Алма Матер, Икономически университет – Варна, основан на 14 май 1920 година, тържествено отбеляза 103-ата си годишнина на 15 май 2023 година. Официалната церемония се състоя в аулата в присъствието на много високопоставени гости и представители на академичната общност. Силно и емоционално слово произнесе ректорът проф. д-р Евгени Станимиров, един от най-младите академични ръководители в България, който в края на приветствието си отправи полезни практични стъпки, които да следват студентите, за да бъдат част от качествената промяна на света.
По време на събитието университетът връчи традиционните академични отличия "Студент на годината", "Докторант на годината" и за първи път „Успешно реализиран студент на Икономически университет – Варна“. Сред първите призьори е директорът на дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ при Община Кубрат Бюлент Дахилов. Престижното отличие (почетна грамота и плакет с лика на основателя и пръв ректор на учебното заведение проф. Цани Калянджиев) служителят получава в категорията „Политика и държавна администрация“. Избран е сред постъпилите общо 17 номинации.
Специално за събитието, оценяваща комисия, назначена със заповед № РД 06-35/23.03.2023 г. на ректора на ИУ-Варна, провежда работно заседание, на което прави щателен подбор и класира кандидатите за присъждане на отличието „Успешно реализиран студент на Икономически университет - Варна". Високото отличие на кубратския служител не е изненада, за тези, които го познават и подкрепят напълно неговата номинация.
Богат професионален опит и постигнати високи резултати, има зад гърба си служителят. Завършил ОКС "бакалавър" в специалност "Икономическа информатика" през 1997 г. Участвал е в редица проекти и конференции като: Проект "Предоставяне по електронен път на качествени, икономически, ефективни и леснодостъпни административни услуги на гражданите и бизнеса", награден от Министерството на държавната администрация; проект "Локален Интернет портал – концепция за осигуряване на дейността на общинската администрация. Фондация за прозрачни регламенти връчва приза "Най-добра общинска администрация" през 2008 г. на Община Кубрат.
Възпитаникът на висшето учебно заведение е магистър по икономика. Защитава с отличен дипломна работа на тема: “Обектна технология OLE Automation – механизъм за процесни комуникации между софтуерните компоненти” през 1998 година. Още като студент, преподавателите му предричат блестяща кариера, защото полага големи усилия и показва завидни качества. За него ученето и работата не са бреме, а лек процес на усвояване на знания и умения. За него проблеми също не съществуват, има казуси, които трябва да бъдат решени. Сред колегите си е познат, като изключително отговорен, дисциплиниран и амбициозен. Непрекъснато надгражда и трупа нови умения и знания, за да може да откликне на динамичните предизвикателства на IT сектора. От онези, които обичат да вдигат непрекъснато летвата, защото ако не се развиваш в сектора, в която има голяма конкуренция, изоставаш или биваш бързо „изхвърлен“. Като „в аптека“, казват посетилите работния му кабинет, където цари изключителен ред и подреденост.

Кой е Бюлент Дахилов?
Роден е на 22.02.1975 г. Живее и работи в Кубрат. Семеен, с едно дете. Професионалният му път започва през 1998 година в ЕТ „Инфоел“ Русе. Задълженията му са свързани с асемблиране на компютърни системи, проектиране, разработване, внедряване и поддръжка на автоматизирани информационни системи за учрежденска дейност. Година по-късно за кратко е оперативен счетоводител в кубратското помощно училище „Д-р Петър Берон“. През ноември 1999 постъпва на работа в Община Кубрат като началник отдел „Информационно обслужване и технологии“.
От 2004 г. до сега е директор на дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“. Умее да управлява хора, да мотивира екипа си, адаптивен, умее бързо да се приспособява. С тези качества умело се вписва в профила на съвременния лидер, който държи на позитивната работна среда и на екипността в нея. Притежава богата гама от компютърни умения - разработка на софтуер; обектно-ориентирано програмиране; интернет технологии и web-програмиране; релационни бази от данни и проектиране на база от данни; структури от данни и алгоритми; езици за програмиране и др.
От работа си почива с работа и семейството си. Любимите му моменти са свързани с близките му и семейни пътувания. Обожава разговорите със сина си, който е не по-малко амбициозен като него и не спира да го радва с постиженията си в училище и извън него.

Д-р Нади Карагьозова

 

 

 

Служител на Община Кубрат с високо отличие от Икономически университет-Варна Служител на Община Кубрат с високо отличие от Икономически университет-Варна

Назад