18-годишен от Кубрат стана републикански шампион по силов трибой

Град Кубрат вече си има републикански шампион по силов трибой.
Берке Беркант Ахмед участва в турнира на WRPF – Bulgaria, който се проведе в София. 18-годишният състезател с личен треньор Борис Цветков триумфира с две първи места при младежите и мъжете в категориите – 100/110 кг.
„Отлично впечатление направи техничното, премерено и отработено вдигане на много от състезателите, но след общия сбор на вдигнатите тежести кубратчанинът показа най-добри резултати, което автоматично го превърна и в най-подготвения състезател в силовите дисциплини. Медалите, парична награда и други отличия младият състезател от родното градче на Лили Иванова извоюва безапелационно“, категорични бяха организаторите в столицата.
Зад успеха на кубратския гладиатор стоят много тренировки, както и много усилия. Безценни естествено се оказват и напътствията на треньора Борис Цветков, който е и световен шампион в това направление.
Поздравления за успеха на Берке бяха отправени и към бащата на шампиона Беркант Ахмед, лично от кмета на Кубрат Алкин Неби.
Пред републиканския шампион стоят редица задачи в силовия спорт, както и държавно първенство.

 

 

 

18-годишен от Кубрат стана републикански шампион по силов трибой 18-годишен от Кубрат стана републикански шампион по силов трибой 18-годишен от Кубрат стана републикански шампион по силов трибой

Назад