Кубрат отбеляза Гергьовден

С поднасяне на венци и с Гергьовска люлка Кубрат отбеляза Гергьовден.
По повод Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, слово произнесе кметът на община Кубрат Алкин Неби.
"Скъпи съграждани! Уважаеми военнослужещи, скъпи ветерани! Отправям най-сърдечните си поздрави по случай Деня на храбростта и Празника на Българската армия! На Гергьовден, когато почитаме и Свети Георги Победоносец, свеждаме глави пред подвига на българските воини, доказали с кръвта си своята преданост към род и родина в не една битка. Битки има и в мирно време. Битки, за които не е нужно оръжие, но са нужни вяра, чест, достойнство, доблест. Прекланяйки се пред историческата слава на българските бойци, нека отдадем почит и на тези, които и днес с труда си са гарант за мира - у нас и зад граница. Нека самочувствието ни на значим и родолюбив Народ получи нов прилив на духовна сила! Желая здраве, благополучие и сполука на всички! Честит празник!", каза в словото си кметът Алкин Неби.
На церемонията пред паметника на загиналите във войните присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Женифер Пойраз, директорът на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов и други служители от Общината и местното читалище.
Бяха поднесени венци и цветя от Общинската администрация и Общинския съвет, от ПП Движение за права и свободи и граждани.
На Гергьовска люлка пред сградата на общината се залюляха за здраве малки и големи. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха от читалищния оркестър "Славяни".

 

 

 

Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден
Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден
Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден Кубрат отбеляза Гергьовден

Назад