Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши

Шест от най-добрите отбори на страната, сред които и от Кубрат, участваха във финалите на ученическите игри по хандбал за юноши от XI-XII-ти клас, които се проведоха в спортна зала "Кубрат". Церемонията по награждаването в лудогорския град се състоя след категоричната победа с 31:26 гола за отбора на Горна Оряховица, който се наложи на хандбалната команда от Бургас. Отборът на Кубрат се класира на пето място.
Наградите - грамоти, купи и медали, бяха връчени от Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете - Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, от старши експерта по физическо възпитание и спорт към Регионалния инспекторат по образованието - Разград Николай Миланов, както и от Елеонора Горбанова - главен експерт в Русе за четири области от Североизточна България към Министерството на младежта и спорта.
За най-добър вратар на игрите в Кубрат бе определен Даниел Янев от Благоевград. За най-добри крила /ляво и дясно/ бяха определени играчите Самуил Стоянов и Валентин Василев от Горна Оряховица. За най-добър ляв гард бе определен Марио Марев от Бургас, а за най-добър десен гард - Пресиян Георгиев от Кубрат. Най-добър разпределител на турнира стана бургазлията Кристиян Андонов. За пивот на спортната проява бе определен Костадин Ковачев от Бургас. Голмайстор на хандбалното дерби с 56 гола стана Михаил Стоянов от Горна Оряховица.
Церемонията по закриването завърши със свалянето на българския трикольор, с много щастливи емоции и с красиви снимки за спомен между участниците. Главен съдия на срещите бе Стефан Калинов - директор на Дирекция "Специализирана администрация" към Община Кубрат.

 

 

 

Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши
Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши Кубрат домакинства ученическите финали по хандбал за юноши

Назад