Деветокласник донесе поредното отличие за МКБППМН-Кубрат

Дългогодишният участник в дейностите на Клуб „Емпатия“ Максимо Тодоров, извоюва поредното отличие за тази година. Деветокласникът с ментор д-р Надие Карагьозова се включи в конкурса на Окръжен и Районен съд–Разград с есе на тема „Агресията-проява на сила или слабост“. Разработката на Максимо се класира на трето място във възрастовата група 8-12 клас. Общо 44 ученици от различни градове-Разград, Кърджали, Монтана, Завет, Исперих, Гороцвет и Кубрат изпратиха свои разкази и есета по темата. Конкурсът е част от ежегодната информационна кампания „Ден на отворени врати“ на съдебната власт в областта. Всички наградени са с грамота и предметни награди, а всеки участник получава конституцията. Ето и малка част от разсъжданията на Макси:
„…Агресорът винаги е по-слабият, но той не го разбира. Затова си мисля, че в повечето случаи агресията е слабост. Тя е възможност да нараниш, да обидиш, да огорчиш, само и само да не покажеш, колко липси имаш всъщност и нямаш сила да ги заявиш по друг начин. За себе си избирам да проявявам положителна агресия, само когато отстоявам доброто и ценностите си и в качеството ми на спортист, за успеха на отбора. Когато срещна агресия бих я посочил, и не бих я толерирал. Само когато открито говорим за нея, може да се противопоставим на жестокостта й във всичките й проявления. Избирам да съм силен, защото силният е добър, честен, достоен, емпатичен, откровен, а не агресивен. Вярвам, че силата не е в агресията, а е в добротата. Агресията е слабост, която показва по-лесния път, но той в повечето случаи не води до никъде.“
Максимо Тодоров е сред активните деца в клуба и зад гърба си има не едно отличия. Награден е от местната комисия като „Посланик на четенето“, „Приятел на Природата“, „Активен спортист“, „Рицар на доброто“ и др.
Разработките на Максимо Тодоров и на Викторио Бирисов са обединени в публикация със заглавие „Ученици разсъждават върху агресията“ в сайта на Национален форум моето дете http://www.moetodete.com/content/view/873/2/
Това е второто отличие за емпатистите тази година. Припомняме, че само преди два месеца Семира Джавдет извоюва сребърен медал от участието си в националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“ в категория „Коментар“.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад