С изложба от рисунки и природен календар на тема „С любов към планетата“ кубратските емпатисти отбелязаха Денят на Земята

Рисунки ще красят в продължение на една седмица (24-28 април) витрината на входната врата на „Кубратска гора“ ЕООД в Кубрат. С ученическата изложба, емпатистите отбелязват две важни дати от месец април свързани с природата - седмицата на гората, която по традиция се отбелязва в първите дин на месеца и 22 април - Денят на Земята. В творческото предизвикателство се включиха 9 деца от различни възрасти от СУ „Христо Ботев“. Талантливите деца, рисуваха под менторството на Диана Илиева - учител по изобразително изкуство, която от две години си сътрудничи с местната комисия в реализирането на различни образователно-превантивни предизвикателства.
Възпитаниците на Шенал Исмаил от ГЦОУД пък изработиха природен календар посветен на 12-те месеца от годината, като изображенията към тя са на тема: „Живот в гората“, „Връзката човек-природа“, „Красотата около нас“ и др. Посланието на детските рисунки е „Опазване на многообразието на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея“, а предизвикателството към всички е „Бъди отговорен към майката Земя - тя ни храни“. През дните от текущата седмица различни рисунки ще посрещат служителите от „Кубратска гора“, които имат за цел да повишат настроението и мотивацията за работа на служителите и да покажат от друга страна, че младите са граждански активни и отговорни.
През годините, местната комисия не пропуска да реализира задачи свързани с екологичното възпитание на подрастващите, като организира различни предизвикателства. В петък малките художници ще се срещнат с управителят на „Кубратска гора“ ЕООД инж. Хасан Хасан. Той е един от най-дългогодишните партньори на местната комисия и насърчава младите към търсене на себе си и творческа изява. Участниците в инициативата получиха похвални грамоти от кубратската комисия, а служителите ги почерпиха за здраве.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат
МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад