Априлската проява на „Един ден без джобни-превенция чрез добротворчество“ емпатистите реализираха в местната болница

Както беше обявено в началото на година, всеки месец емпатистите ще реализират дейност, насочена в помощ и подкрепа на деца в неравностойно положение, самотни възрастни и майки или посещения в институции по случай професионалните празници на работещите в тях. По този начин децата имат възможност да се запознават отблизо с различни професии, да се запознават с услугите, които се предлагат в тях и др. Това води още до изграждане на положително отношение към различните от нас, обогатяват се представите за местната общност и най-вече чрез добротворчество се насърчава позитивното мислене.
Пролетният април съдържа в себе си важни дати, които емпатистите отбелязаха с ентусиазъм през вчерашния ден (19 април). Посещението в местната болница беше посветено на отминалия Великден и 7 април, на който празнуват медицинските работници. Срещата даде възможност на новите доброволци Нилай, Ипек, Симге и Мелиса не само да прекарат вълнуващи моменти с управителя на местната болница д-р Леман Балканджиева, но и да й поднесат скромен жест и хубави пожелания по случай горепосочените поводи. Управителят на здравното заведение запозна накратко децата как функционира болница, какви специалисти работят в нея и пожела един ден в нея да работят и част от емпатистите. Най-малкият участник второкласничката Нилай Сунай поднасяйки декоративната ваза с полски маргаритки, пожела на д-р Балканджиева около нея винаги да бъде бял о цветно, за да има винаги повишено настроение.
Това е петото посещение на доброволците в лечебното заведение. В предишни изяви, деца подариха рисунки и играчки за детското отделение, по-късно аранжира приемната на отделението с творби нарисувани от деца, а в началото на годината бяха уважени медицинските специалисти от родилното отделение, ръководството на болницата получи картина.
Припомняме и образователната страна на инициативата „Един ден без джобни“, а именно децата да се научат правилно да контролират парите си, по-малко да ги харчат за вредни храни и напитки и със заделените средства да се включат в благотворителна кауза.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад