Петокласници от Кубрат в партньорство с МКБППМН: Да живеем в любов и да творим с любов

В месеца на любовта, открит урок на тема: „От любов и с любов“ организира местната комисия с учениците от 5 “б“ клас при СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Диана Илиева на 13 февруари 2023 година в актовата зала на училището.
Урокът започна много емоционално. Всички деца в кръг, сключиха ръце и отправиха молитва към Ангелите за пострадалите деца и техните близки в съседна Турция, които пострадаха от опустошителното земетресението през миналата седмица. С този жест, малчуганите показаха състрадание и съчувствие към чуждата болка.
Представите си за любовта, учениците демонстрираха пред родителите си - специални гости на събитието. Пред тях децата смело разсъждаваха по темата. Интересни отговори дадоха учениците на въпросите – как разбират любовта, защо трябва да се учим на любов, защо да учим другите на това, какво правим от любов и с любов. Отговорите бяха написани върху плакат декориран с много сърчица -един от основните символи на любовта. Помагаме от любов, споделяме радостта и успехите на другите, с любов учим, от любов се грижим за природата и животните и др. са отговорите, които впечатлиха родителите и модератора на срещата кубратския секретар д-р Надие Карагьозова.
Учениците от 5 „б“ клас, показаха голяма активност в партниране с местната комисия от началото на учебната година и получиха благодарствен знак за това. Д-р Карагьозова ги похвали и за творческия им процес в подкрепа на програмата „Превенция чрез знание и добротворчество“. Изработени от тях картички ще бъдат подарени на децата от център „Мечта“ в Тутракан на 14 февруари или познат още като Свети Валентин.
По време на урока течеше и презентация, която допълваше и разширяваше представите на децата за любовта подготвена от класния им ръководител.
С интерактивната игра „Цвете подарявам и благодаря на…“ в края на урока петокласниците излъчиха и посланието „Да живеем в любов и да творим с любов“ и нека има „Мир на Планетата“.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат
МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад