Кубратската инициатива „Един ден без джобни“ в подкрепа на бедстващите в съседна Турция

Активните доброволци на Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат не останаха безучастни към трагедията сполетяла южната ни съседка. Две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер удари Турция на 6 февруари 2023 г. вечерта, които причиниха тежки разрушения и взеха много жертви в Турция и съседна Сирия. Светът показа, че болката, страданието, сълзите нямат цвят, религия и етнос, а човешкото в човека показа огромен потенциал. За кратко време спасителни екипи от различни държави се озоваха на мястото на трагедията в южната част на Турция, а десетки доброволчески организации подеха кампании.
7 деца заделиха от джобните си, в знак на съпричастност и подкрепа към бедстващите сред които и много деца. Емпатистите получиха подкрепа от секретаря на местната комисия, която се включи с лични средства, а събраната сума беше преведена на сметката на Турското посолство в София.
„В по-камерен състав участваме, поради моето отсъствие от града в последните дни, но сме доволни, че сме заедно. С децата-доброволци, с които поддържам постоянна връзка се организирахме за по-малко от час и с много болка, и в същото време с много любов успяхме да планираме участието ни“, коментира кубратския секретар Надие Карагьозова.

Банка: T.C. ZIRAAT BANKASI A.S. – SOFIA BRANCH
Име на сметка: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF TURKEY
IBAN: BG64TCZB93501010150300

МКБППМН-Кубрат

 

Назад