Успехи на кубратските ученици

   Проектът по гражданско образование на ученичката от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат Мелиса Радославова от 8а клас бе класиран на първо място на националната олимпиада. Той носи любопитното име: „Да отгледаме своя обяд - ученическа зеленчукова градина“. Ръководител е преподавателката в училището Елка Димитрова.
   Заключителният кръг на Националната олимпиада се проведе във Враца. Гост бе заместник-министърът на образованието Мариана Банчева. Кубратската ученичка представи проекта си във втора възрастова група и отговори на всички въпроси на комисията. За отличното си представяне Мелиса Радославова получи грамота и предметни награди.
   Станаха известни резултатите от Втория национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. Той се проведе в Сливен, в рамките на 15-ия национален фестивал на детската книга. В конкурса много добре се представиха близначките Ива и Габриела Николови - на единадесет години, от кръжока по приложни изкуства към ОДК в Кубрат. Те изработиха и представиха на журито куклите Червената шапчица и Пинокио. С тях те спечелиха втори награди във втора възрастова група. Затова получиха грамоти, плакети с логото на фестивала и две енциклопедии.

 

Назад