Съдбата на сираче събра сърцати майки от Кубрат и секретаря на МКБППМН-Кубрат в коледно чудо

Преди няколко дни съдбата на 12 годишно момче от София, останал кръгъл сирак трогва секретаря на кубратската местна комисия по време на празнично посещение в Тутракан в специализиран дом за деца от уязвими социални групи.
Към историята му не остават безразлични и 5 майки от Кубрат, които само преди броени дни бяха част от други инициативи на „Коледна топлина“ и без колебание решават, че момчето ще посрещне предстоящите коледни и новогодишни празници с чисто нови зимни, топли дрехи и правят бърза организация в партньорство със секретаря на комисията Надие Карагьозова момчето да има дрехи от първа необходимост съобразно зимните условия. Яке, два чифта зимни обувки, топли пижами, бельо, дънки и куп още дрехи ще получи момчето от новите си приятели от Кубрат.
„Истинската щедрост се ражда по най-спонтанен начин - да споделиш време, емоции, да откликнеш към чуждата съдба и да искаш да я промениш макар и с малко към по-добро, променя нас самите, променя света, в който живеем. Радостта, че едно дете ще получи дрехи по негов размер и мярка, и да знае, че не е сам, ни дава вдъхновение, да се отдадем на тази спонтанност. С всеки родител включил се в празничното чудо, преживях специални моменти, видях вълненията им и желанието има да вземат, и това, и това, за което им благодаря сърдечно и съм убедена, че техните сърца, ще стават все по-големи и по-големи“, коментира д-р Карагьозова за спонтанната инициатива и допълни, че добротворчеството наистина променя много хората към още по-добро.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат МКБППМН-Кубрат

Назад