Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан

Истинска коледна приказка преживяха кубратските емпатисти с новите си приятели от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Тутракан. Най-малкият „Рицар на доброто“ в тазгодишната кампания „Коледна топлина“ Мирослав Великов, зарази с нетърпението си Алейна и Семинара на 12.12.2022 г. час по-скоро да тръгнат за дунавското градче и да им предадат коледните подаръци, които техните връстници опаковаха старателно и с огромно желание. А той самият пое ангажимент да раздаде шоколади с лика на Дядо Коледа от другия малък добротворец Александър Неделчев.
С това посещение тазгодишната „Коледна топлина“ стигна до малки и големи, а добротворците се убедиха, че няма по-голяма радост от това да правиш добро, независимо дали то е малко или по-голямо. Осъзнаха, че понякога една блага дума, прегръдка и присъствие означават много повече от една почерпка. 10 деца, 10 нови приятели имат вече емпатистите от дунавското градче. Всички деца бяха зарадвани с коледни шапки, празнични пакети, които съдържаха чаши с коледни мотиви, сладки и др. Една от картините с морски пейзаж на бургазлийката Анелия Дойчева, която се включи със свои картини в кубратската благотворителна кауза беше подарена на Центъра. Задушевен разговор, споделени мечти, снимки за спомен обединиха бързо малки и големи в прекрасните празнични кътове на центъра, в който се полагат сериозни грижи за малките потребители.
Домакините на събитието в лицето на неговия управител Ерчин Осман и екип от социални работници изпратиха кубратската делагация, която включваше и родител-доброволец осигурил транспорта до там с много мили ръчно изработени подаръци, подходящи за декемврийските празници.
„Преживените емоции в Центъра, ще се помнят дълго. Всяка една ситуация, в която попадат деца от различни възрасти дават не само възможност за определени емоции, но и учат на нещо ново. Реално, на терен да преживееш среща или събитие води до скок в себепознанието. Има неща, които променят много по-бързо и това води до качествено преобразуване в мисленето, в начина на изграждане на отношение и др.“, сподели след посещението в Тутракан, секретарят на кубратската комисия и допълни, че първото посещение в центъра е мотив и за следваща по-сериозна стъпка, изграждане на ползотворно сътрудничество и партньорство.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан
Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан Кубратските емпатисти споделиха топлина и мечти с деца от Тутракан

Назад