Десетокласнички с ръчно изработени коледни сувенири се включиха в „Коледна топлина“

Есил Еминова и Едже Рамадан, ученички от 10 „б“ клас в СУ „Христо Ботев“ под менторството на Диана Илиева, учител по изобразително изкуство и ръководител на творческата арт-школа към училището, мотивирани от разбирането, че по Коледа стават чудеса, изработиха вълшебни пръчици за деца от уязвими групи, за да им се сбъднат по-бързо желанията. Освен вълшебните пръчици, сръчните ръце на двете момичета измайсториха, коледни свещници и картички. С изделията си двете майсторки подкрепиха връстниците си от Клуб „Емпатия“, които тези дни реализират събития включени в благотворителната им кампания „Коледна топлина“.
Вълшебните пръчици ще бъдат подарени на деца от Тутракан, настанени в център от семеен тип, в близките дни свещниците ще бъдат подарени на кубратската болница - едната за клиничната лаборатория, а другата за администрацията. Двете ученички получиха похвална грамота от секретаря на местната комисия д-р Надие Карагьозова за креативно-идейното си решение.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Десетокласнички с ръчно изработени коледни сувенири се включиха в „Коледна топлина“ Десетокласнички с ръчно изработени коледни сувенири се включиха в „Коледна топлина“ Десетокласнички с ръчно изработени коледни сувенири се включиха в „Коледна топлина“

Назад