Топлината на кубратските емпатисти влезе в домa за стари хора в с. Тертер

Топло посрещане от домакините и благодарствените сълзи на ползвателите на дома - ще се помни дълго. Така с едно изречение може да се предаде изживяната емоция. „Рицарите на доброто“ на кубратската местна комисия на 9 декември 2022 г. с голямо нетърпение след учебните часове поеха към Дома за стари хора в Тертер, за да поднесат своя празничен жест по случай наближаващите коледни и новогодишни празници.
Събитието е част от инициативата „Коледна топлина“ - благотворителна кауза за деца и възрастни от уязвими социални групи. Коледна украса и празнична почерпка поднесоха Еля, Еда, Езра, Алим и Толга от името на техните връстници и родителите подкрепили инициативата. Трогнат от жеста на децата, възрастен мъж даде парички на най-малкия ни участник Езра, за да се почерпи и беше поздравена за добротата си. Всички деца посетили дома, получиха символични подаръци от домакините и бяха зарадвани с ръчно изработени картички с мили пожелания.
„Първото посещение развълнува всички и предизвика вълна от емоции. На връщане от дома всички се оказа, че мислим за едно и също - това да не е единственото ни посещение. Деца и родители на място се убедихме, за пореден път, че няма нищо по човешко- да дариш с блага дума и внимание възрастен човек. Благодаря на всеки и пак, и пак, който тази година ни подкрепи с огромно желание и сподели позитивната ни кампания. Вярна е приказката „Сговорна дружина - планина повдига“, обобщи събитието кубратския секретар Надие Карагьозова.

МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Топлината на кубратските емпатисти влезе в домa за стари хора в с. Тертер Топлината на кубратските емпатисти влезе в домa за стари хора в с. Тертер Топлината на кубратските емпатисти влезе в домa за стари хора в с. Тертер

Назад