Откриха паметна плоча на хан Кубрат в Кубрат

Паметна плоча на ювиги хан /кан/ Кубрат беше открита днес в град Кубрат. Плочата е изградена по инициатива на Марин Янков, местен предприемач от град Разград.
На откриването присъстваха кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кмета Мирослав Йорданов, завеждащия отдел „ПКСДТО“ към oбщината Здравко Вутов, журналисти.
В обръщението си към медиите инициаторът Марин Янков заяви, че плочата е посветена на великия български държавник и основател на Велика България, а също и обединител на българите – Хан Кубрат, който е родоначалник на България и патрон на град Кубрат, заслужаващ да бъде почетен с изграждането на подобен символ, каквато е новата паметна плоча.
Плочата от черен мрамор и позлатени букви е изградена до входа на къщата-музей, като инициаторите благодариха на Община Кубрат и по-специално на кмета Алкин Неби за оказаното съдействие и родолюбие.

 

 

 

Откриха паметна плоча на хан Кубрат в Кубрат Откриха паметна плоча на хан Кубрат в Кубрат Откриха паметна плоча на хан Кубрат в Кубрат

Назад