Общината в Кубрат осигури нови снегорини за всички населени места

Община Кубрат, със съдействието на кмета Алкин Неби, осигури чисто нови мобилни снегорини за всички населени места в община Кубрат. Общата бройка на новите придобивки е 16, които са доказано изпитани и с високо качество.
Машините бяха предадени на всички кметове от населените места лично от кмета на Община Кубрат Алкин Неби в присъствието на председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметовете - Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов.
Снегорините от марката BULMASTER ще служат за почистване на заснежени тротоари, алеи, паркови зони и други пространства.
"Целта ни е да улесним работата на кметовете и работниците. Знаем колко сложно е почистването, когато наистина настъпи обилен снеговалеж и когато условията са тежки. Благодарение на тези снегорини сме убедени, че ще има добри резултати и то видими за хората и обществото.", посочиха от ръководството на местната администрация в Кубрат.
"Благодарение на ротора с назъбени витла без проблем ще може да се почиства и замръзнал сняг.", заяви управителят на фирмата вносител за страната Иван Коледжиков, който направи демонстрация на работата с машините и даде точни указания за боравенето с тях.
Снегорините са снабдени с бензинов четиритактов двигател с мощност от 7 к.с., предавателен и роторен механизъм. Безпроблемно машините ще могат да почистват и преспи до над един метър стига с тях да се борави правилно.
Снегопочистващата техника е устойчива на тежко и продължително натоварване. Снабдена е със шнек с голяма ширина, за да може да изчиства големи количества сняг, а благодарение на регулируем дефлектор, снежната маса ще може да се изхвърля в избрана посока на разстояние до 10 метра.
"Тази инвестиция определено си заслужава, тъй като много от колегите са се сблъсквали с редица проблеми при зимното почистване. Всеки човек иска да е почистен центъра в селото, да му е чисто когато идва до кметството, до детската градина, пощата, здравната служба. Разбира се да се надяваме на по-мека и благосклонна зима, защото тя тепърва започва, а когато сме подготвени е друго", заяви кметът на село Божурово Юджел Юсеинов.
Новите снегорини бяха разгледани и от граждани, които поздравиха Общината за добрата инвестиция.

 

 

 

Общината в Кубрат осигури нови снегорини за всички населени места Общината в Кубрат осигури нови снегорини за всички населени места Общината в Кубрат осигури нови снегорини за всички населени места

Назад