Кубрат отбеляза Деня на българската община

С издигане на флаговете на Република България и Община град Кубрат, бе дадено началото на тържествената церемония по повод Деня на българската община, който отбелязваме на 12 октомври. Знамената на Родината и Община Кубрат издигнаха директорът на Дирекция "Специализирана администрация" към местната администрация в Кубрат Стефан Калинов и ученикът от XI-ти "а" клас при СУ "Христо Ботев" в Кубрат Каан Велиев.
На тържествената церемония пред паното „Завет на хан Кубрат“ в лудогорския град присъстваха председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров, заместник-кметът на Община Кубрат г-н Мирослав Йорданов, кметове на кметства, мести парламентаристи, директори на дирекции, началници на отдели, служители в общинската администрация и граждани.
Поздравление за празника произнесе заместик-кметът г-н Мирослав Йорданов:
"През годините местната власт се утвърди като неразривна част от държавната власт – тази, която е най-близко до гражданите и работи в техен интерес. Именно утвърждаването на една обединена общност се превърна във водеща обща цел за всички нас, защото комуникацията и връзката с Вас – жителите на община Кубрат, са основния двигател на нашата работа. Благодаря, че не сте безразлични към развитието на нашия град, че милеете за живота тук, че открито поставяте належащите проблеми! Благодаря, че избрахте да бъдем Вашия глас тук и пред света! Именно това ни прави и по-отговорни като институция, мотивирайки ни да работим още по-усърдно, по-последователно и разбира се по-успешно.
Уважаеми колеги, скъпи специалисти в Общинската администрация! Благодаря Ви за професионализма, с който не спирате да изпълнявате служебните си задължения, въпреки трудностите пред които се сблъскваме заедно! Благодаря Ви за идеите, за подкрепата и за общата посока, в която Община Кубрат смело върви! Тази, която превръща града ни в по-привлекателно и желано място за ивестиции и по-добър живот. Не спирайте да дерзаете, да опитвате и да следвате общите ни принципи. Бъдете здрави, успешни и вдъхновени! Честит празник!", каза в обръщението си пред присъстващите заместник-кметът Мирослав Йорданов.
Празникът на Община Кубрат продължава на 13 октомври 2022 г. от 10.30 часа, когато ръководството на местната управа, начело с кмета г-н Алкин Неби, ще се срещне с ученици от Училищния съвет на кубратското училище "Христо Ботев".

 

 

 

Кубрат отбеляза Деня на българската община Кубрат отбеляза Деня на българската община Кубрат отбеляза Деня на българската община
Кубрат отбеляза Деня на българската община Кубрат отбеляза Деня на българската община Кубрат отбеляза Деня на българската община

Назад