Поздравителен адрес от кмета на община Кубрат Алкин Неби по случай 6 септември - Ден на Съединението

Скъпи съграждани!
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод честването на Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия!
6-ти септември е пореден важен ден за нашата история, в резултат на дългогодишните усилия на духовници, революционери, възрожденци и радетели за независимо отечество.
Трудно е да се изправиш сам пред проблемите и препятствията, както България прави тогава, заставайки пред Великите сили и защитавайки своето право. В онзи септемврийски ден България си възвръща част от това, което й принадлежи.
Неслучайно девизът на Република България е „Съединението прави силата“. Тази всеизвестна българска максима ни е завещана още от времето на хан Кубрат и сме длъжни да я следваме.
Нека на тази величава дата бъдем достойни последователи на предците си и заставайки заедно пред националния флаг да отдадем почит на героите на нашата история. Да бъдем единни в целите, в помислите и в стремежите си, твърдо вярвайки, че „не се гаси онуй, що не гасне”. Да помним великата идея на българското Съединение, защото тя е жива и днес в нашето непримиримо желание заедно да съградим бъдещето на потомците ни.
Честит празник!

Алкин Неби
Кмет на Община Кубрат

 

 

 

Поздравителен адрес от кмета на община Кубрат Алкин Неби по случай 6 септември - Ден на Съединението

 

Назад