Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево

С откриването на изключително добре устроен и модерен кът за отдих за малки и големи кубратското село Мъдрево откри селищният си събор, който жители и гости отбелязват през месец август.
Лентичката на новата придобивка прерязаха кметът на Община Кубрат Алкин Неби, кметът на селото домакин Салим Мустафа, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, както и почетните гости от турската община Субашъ, обл. Ялова – Туран Джанбай - кмет на Община Субашъ, общинските съветници към местния парламент в югоизточната ни съседка – Зеки Гюрсу, Неджметин Онак и други.
Още в началото приветствие към гостите отправи кметът на Мъдрево Салим Мустафа, който изказа сърдечни благодарности към всички участници и инициатори този кът за игра и отмора да стане реалност. Благодарности бяха отправени към Община Кубрат в лицето на кмета Неби, към местните жители и спонсори на селото, които с безвъзмезден труд и общи усилия дали своята лепта този кът да бъде изграден. Сърдечни благодарности бяха отправени и към местния бизнесмен и общественик Али Кьосев, който не веднъж е показвал голямото си сърце, благородство и щедрост.
Събитието беше уважено също от общинските съветници от Кубрат и Мъдрево Мариета Борисова и Ибрям Ялама, както от местни общественици, много деца с техните родители и близки, жители и гости на Мъдрево.
След като гостите бяха посрещнати по стар обичай с хляб и сол те разгледаха новите съоръжения и придобивки. Обновеното пространство разполага с пейки за отдих, пързалки и люлки за децата, паркови чешмички, спортни уреди, беседки, като една от тях дори е снабдена с барбекю. Пространството е добре оформено и е озеленено с туя Смарагд и кълбовидни акации.
Малко след откриването на красивия кът за малчуганите и гостите на селото беше организирана и детска забава с много развлекателни игри, награди, осигурени от кметството и Общината, приятни изненади и незабравим купон с участие на познати приятели от малкия екран и разбира се с приказните герои от аниматорна къща „Веселяците”.
Празникът на селото продължи през целия ден, като кулминацията му настъпи вечерта след футболния двубой между тимовете на Мъдрево и Острово с победа за домакините.
Освен почетните гости от побратимената община Субашъ тук бяха също Областният председател на Движението за права и свободи – Разград Мехмед Салим, кметът на Община Лозница Севгин Шукри, зам.-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов, представители на социални институции и други. По традиция поздравителни обръщения бяха отправени от кмета домакин Салим Мустафа, от Общинския кмет Алкин Неби, както и от почетните гости на празника.
В знак на приятелство и добросъседски отношения представителите на двете побратимени общини размениха почетни плакети и подаръци. Пъстра заря сложи финалните щрихи на празника, който бе съпътстван през цялата вечер от талантливи изпълнения на местни и гостуващи самодейци.
Концертната програма беше открита от фолклорна и танцова група „Мъдревчанки” към НЧ „Нов живот-1948” в село Мъдрево. Солови изпълнения изпълниха звездата на Мъдрево - поп изпълнителката Рюгзан Бейханова, кметът на селото Салим Мустафа и други. На сцената пред читалището се представиха самодейните състави от НЧ „Искра 1928” в Цар Самуил и танцов клуб „Хармония”. Страхотна изява направиха самодейците от „Танци на етносите и народите” при НЧ „Христо Ботев 1931” от село Веселина, както и самодейната фолклорна група „Букет” от село Прелез.
В края на събитито обичаната поп-фолк изпълнителка Айшенур събра малки и големи на кръшни хора и танци. Изпълнителката представи любими фолклорни и популярни парчета, а в края на събитието получи разкошен букет цветя от кмета Мустафа. Празникът на селото продължи до късно през нощта.

 

 

 

Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево
Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево
Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево
Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево Отбелязаха празника на кубратското село Мъдрево

Назад