Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“

   Кметът на Община Кубрат, г-н Алкин Неби, разгледа изложба на картини и рисунки на деца от конкурса „С очите си видях бедата“ – част от Общинския кръг на регионалната и национална инициатива.
   Изложбата бе открита в читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Във фоайето на културната институция бяха подредени общо 42 рисунки, пресъздаващи бедствия през детските очи. Младите художници от общината рисуваха пожари, наводнения, земетресения, спасяване на хора и други кризисни ситуации.
   Изложбата бе открита от завеждащият отдел „ПКСДТО“ към Община Кубрат г-н Здравко Вутов. Той обясни, че картините и рисунките ще бъдат изпратени за участие в Националния конкурс в различните категории, като първо обаче най-добрите произведения от общината трябва да бъдат оценени и на областно ниво.
   На откриването на изложбата присъстваха също заместник-кметовете на Кубрат – г-н Мирослав Йорданов и г-жа Женифер Пойраз, известният сатирик и художник Димитър Атанасов и служители на Общинската администрация.
   От свое име и от името на Община Кубрат кметът Неби поздрави всички участници, общо 42-ма, а на победителите от общинския кръг пожела успех в областната и национална надпревара. Кубратският градоначалник пожела на всички никога да не бъдат свидетели на трагедии и беди, а също призова за мир в Родината и света.
   След откриването на изложбата авторите на рисунките бяха поканени в Заседателната на Общината, където получиха поздравления от общинското ръководство и грамоти. Поздравления към участниците отправи и председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров.
   Наградените от общинския кръг в категорията от 14 до 18 години са учениците: Халилджан Халил, Лили Иванова, Есмерай Христов, Селчук Хасан, Росица Василева и Красимир Красимиров.
   В категорията от 11 до 13 години отличените са: Мерлин Мариянова, Баръш Зюлкюф и Галена Начкова. Във възрастовата категория от 7 до 10 години най-добри бяха: Назми Ерол, Сюлейман Сюлейман и Гюлджан Сюлейман.
   Конкурсът е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

 

 

 

Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“ Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“ Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“

Назад