С рисунки ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Самуил се включват в инициатива на МКБППМН-Кубрат

   Образователно-забавен кът подготви МКБППМН-Кубрат за най-малките пациенти на кубратската болница.
   Идеята е от преди две години, но заради пандемията реализацията й беше отложена. С решение от работната среща състояла се на 29 март 2022 с лекарите ангажирани в детското отделение д-р Войкова, д-р Асенова и временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение д-р Леман Балканджиева събитието ще се реализира на два етапа.
   В навечерието на 7 април - денят на здравния работник, рисунки ще освежат приемната в отделението. Те са дело на деца от партньорско училище, с което кубратската местна комисия има добро сътрудничество и са изпратени до комисията с много пожелания, които носят позитивизъм.
   Малките художници от самиулското училище са: Моника Василева, Дамла Севдалинова, Мелин Танер и Мелек Болат. А по случай 1 юни - международният ден на детето, местната комисия ще предостави образователни продукти, предназначени за интелектуалното и емоционално развитие на децата. Има познавателни игри, книжки за оцветяване, детски книжки, албум с рисунки от кубратски деца, пъзели и др.
   Целта на инициативата е престоят на малките пациенти и техните родители да бъде ползотворен – заедно с необходимите медицински грижи да си подарят и взаимно полезно време (родители и деца да се учат и забавляват взаимно), защото игрите в телефона не трябва да са единственото предложение към малчуганите. Идеята е подкрепена от учители от училище „Васил Левски“ с. Беловец, ЦСОП и родители.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

С рисунки ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Самуил се включват в инициатива на МКБППМН-Кубрат С рисунки ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Самуил се включват в инициатива на МКБППМН-Кубрат С рисунки ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Самуил се включват в инициатива на МКБППМН-Кубрат

Назад