Община Кубрат се включва в кампанията на БЧК за Украйна

   Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения.
   Най-неотложни са нуждите от:
   • Нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
   • Спално бельо;
   • Топли завивки;
   • Хигиенни материали.
   В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват изискванията на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
   БЧК се обръща към български граждани и фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и генератори.
   Даренията от община Кубрат ще бъдат приемани в спомагателната база на „Дневен център за възрастни с увреждания на ул. „Страцин“ № 2
   Отговорно лице за кампанията от Община Кубрат е председателят на общинския съвет на Българския червен кръст за община Кубрат – Танжу Фетта, тел. 087 912 71 66.
   БЧК откри и банкова сметка за набиране на финансова помощ за пострадалите от конфликта в Украйна.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна)


   Банковата сметка е публикувана и на сайта на БЧК: www.redcross.bg, а по-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

 

Назад