Празнични концерти в Кубратско

   Концерт по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници беше представен от НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1891“ в град Кубрат. И това събитие обаче беше излъчено в интернет пространството, поради ограниченията и усложнената епидемична обстановка. Фактор за това бе и студеното време, тъй като събитието трябваше да се проведе на открито.
   „Въпреки, че нашите самодейци – млади таланти танцьори, музиканти и певци не бяха пред публика на живо, то направихме всичко възможно, за да зарадваме местната общественост и да поздравим хората с настъпващите Коледни и Новогодишни празници“, съобщи секретарят на читалището Гинка Денчева, която пожела на всички щастливи и уютни празници. Към поздравленията на Гинка Денчева се присъедини и завеждащият отдел „ПКСДТО“ към Община Кубрат Здравко Вутов.
   Поздравления за жителите на община Кубрат отправи и Дядо Коледа, който пожела на всички зрители пред малкия екран от близко и далеч най-вече здраве и щастие, както и всяка снежинка да носи късмет и във вид на виелица да се трупа пред праговете на всеки дом. Белобрадият старец беше посрещнат с аплодисменти от талантливите изпълнители, след което заедно с децата тропна и весело хорце. За награда бяха раздадени и подаръци.
   За доброто настроение на всички се погрижи оркестър „Славяни“ с ръководител Румен Стоянов.
   Коледно-Новогодишен концерт бе представен и от талантливите самодейци при НЧ „Стефан Караджа-1928“ в село Бисерци. Местните танцьори и певци представиха кратка, но съдържателна фолклорна програма, която включи певчески изпълнения и от местния български, и турски фолклор.
   На събитието присъстваха кметът на селото Алиш Арифов, служители на местното кметство и общественици, жители и гости на Бисерци. Почетни гости на културното мероприятие разбира се бяха Дядо Коледа и красивата му помощница Снежанка, които честитиха вече настъпилата Коледа, като пожелаха на всички и Весело посрещане на Новата 2022 година!
   Дългоочакваните гости раздадоха много подаръци за малки и големи, като дарове от Читалищното Настоятелство имаше и за самодейците на местната културна институция. Вечерта завърши с подобаваща почерпка за всички организатори, певци, танцьори и музиканти, които взаимно си пожелаха най-вече здраве и творчески успехи.
   Кметът на селото Алиш Арифов също пожела на всички светли и уютни празници! Поздравления бяха отправени още от Общинския кмет Алкин Неби, както и от председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.
   От читалищната институция в Кубрат напомниха, че ще очакват жителите и гостите на града на 31 декември от 11.00 часа на баница с късмети и по чаша руйно вино. Посрещането на Новата 2022 година ще се проведе на централния площад в град Кубрат от 23.30 часа.

 

 

 

Празнични концерти в Кубратско Празнични концерти в Кубратско Празнични концерти в Кубратско
Празнични концерти в Кубратско Празнични концерти в Кубратско Празнични концерти в Кубратско

Назад