Кметът на Кубрат придружи кубратските емпатисти до Варна за финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“

   Силен емоционален заряд и удовлетвореност отчете финала на партньорската инициатива на ученици от кубратското СУ „Христо Ботев“ и МКБППМН-Кубрат. На 17.12 2021 год., учениците Нели Йосифова и Алим Сезгинов (представители на 11 „б“ клас), д-р Надие Карагьозова - секретар на местната комисия, придружени от кмета на Общината Алкин Неби, бяха приети от проф. Валерия Калева, завеждащ Клиника по Детска хематология и онкология към варненската университетска болница „Света Марина“. Повод за визитата, както беше съобщено по-рано - поднасяне на празнични коледни подаръци за малките пациенти от отделението, които ще прекарат празничните дни в болничното заведение. Освен шоколадови изкушения, отделението получи коледна украса и много образователно-възпитателни продукти, с които малките пациенти да направят престоя си там по-забавен и по-приключенски. 20-те деца, които ще празнуват на 21 декември, ще получат жеста на емпатистите, сред които има и 20 декоративни дървени сърчица, с предизвикателство да ги нарисуват или оцветят, за да им се сбъднат по-бързо мечтите и желанията.
   С много топли думи проф. Калева, благодари за милата изненада и благодари на кмета на Кубрат и д-р Карагьозова, че подкрепят децата, които растат отворени за благородни каузи и не скри изненадата си от това, че е помислено за всичко от което, отделението има нужда. На срещата присъства и психологът на отделението Анна Андонова, която на свой ред увери, че всяка помощ увеличава усмивките и повдига настроението в отделението.
   „Позитивните идеи трябва да се подкрепят и трябва да насърчаваме младите в начинанията им и съм радостен, че кубратските деца в лицето на МКБППМН намират полезно партньорство и пишат добрите новини“, допълни кметът Алкин Неби.
   В края на срещата от името на общинското ръководство проф. Калева получи почетния плакет на Общината за усилията и грижите им в нелеката работа.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“ Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“ Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“
Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“ Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“ Финализиране на „Коледна топлина – от деца за деца“

Назад