Добрата енергия на емпатистите от Кубрат стигна и до Варна

   Както се пее в популярната българска песен „Ако до всяко добро същество, застане още едно.., тогава, тогава си викаш дано…“. Дано е светлина, дано е доброта, дано е топлина не само през празничния месец декември, но и във всеки нов ден, който винаги е едно ново начало, една нова възможност да станеш по-добрата версия на себе си. С това разбиране се случват нещата от години в добротворческата работилница на Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат с ръководител д-р Надие Карагьозова. Щедри с отворени сърца бяха децата към местната комисия през годината, които реализираха успешно великденската инициатива „Един ден без джобни“, „Подари надежда“ по случай Никулден и сега „Коледна топлина“ за децата от Детската хематология на Варненската болница „Света Марина“.
   11 „б“ клас от местното СУ „Христо Ботев“ в партньорство с местната комисия подготвиха 20 коледни пакети за 20 деца, които в момента са на лечение в отделението по детска хематология на варненската университетска болница „Света Марина“, за които е подготвено коледно тържество на 21 декември.
   За малките ангели, които всеки ден се молят за здраве и не спират да мечтаят за по-спокойни дни, емпатистите се погрижиха да имат повечко настроение-освен коледни изкушения, те им изпращат любовта си и книжки с приказки, и много образователни продукти, които да разведряват дните им, докато са на лечение.
   Дарението ще бъде предоставено на завеждащ отделението проф. Калева, през идната седмица. Впечатлен от позитивната новина кметът Алкин Неби, лично пое ангажимент инициаторите да бъдат извозени до Варна за финализиране на коледната топлина.
   „Доброто се научава, най-добре, когато се прави добро. Когато усетиш емоцията от акта на даряването, осмисляш дълбочината на състраданието, милосърдието, съчувствието, качествата на сърцето. Вие доказахте, че доброто живее във вас“, каза д-р Карагьозова в знак на благодарност към единадесетокласниците и връчи от новите позитивни папки на целия клас.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Добрата енергия на емпатистите от Кубрат стигна и до Варна Добрата енергия на емпатистите от Кубрат стигна и до Варна Добрата енергия на емпатистите от Кубрат стигна и до Варна

Назад