Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха

   Коледните светлини озариха и град Кубрат. Въпреки непрогледната мъгла малки и големи се насладиха на прекрасната коледна украса на площад „Възраждане“. И тази година Дядо Коледа помаха от балкона на часовниковата кула към жителите и гостите на града, а елените и красивата му шейна отново се спряха до цветния надпис с името на лудогорския град.
   Приветствие към всички отправи кметът Алкин Неби, който поздрави първо именниците с празника Никулден, след което пожела на присъстващите весели празници. Малко след това той и децата запалиха коледните светлини на град Кубрат.
   Вечерта приключи с танци пред елхата и със снимки пред шейната. На всички присъстващи помощниците на белобрадия старец раздаваха и вкусни лакомства. За първа година кубратчани се радват и на коледна елха от светлини, разположена на кръстовището между улиците „Цар Освободител“ и „Никола Вапцаров“.Със запалването на светлините беше поставено началото на коледно-новогодишните изненади в града, които ще продължат до края на месеца.
   От 14-ти до 22-ри декември в центъра на Кубрат ще се състои благотворителен базар в помощ на деца в неравностойно положение. За децата предстоят коледни изненади, изработени от възпитаници на СУ „Христо Ботев“, Професионална гимназия, Центъра за подкрепа и личностно развитие и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.
   На 16-ти декември ще бъде излъчен онлайн концерт на възпитаниците на Детската музикална школа при НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Концертът ще се излъчва на страницата на Община Кубрат в социалната мрежа „Фейсбук“.
   На 22-ри декември от 12.00 часа пред сградата на Община Кубрат ще се проведе Коледен концерт на оркестър „Славяни“ и изпълнители от местното читалище. След концертната програма от 14.00 часа във фоайето на Община Кубрат ще се проведе среща на кмета на Община Кубрат с деца в неравностойно положение.
   На 25 декември от 08.00 часа в православния храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена празнична литургия по случай Рождество Христово.
   На 31 декември от 11.00 часа в центъра на града ще бъде раздавана и баница с късмети, а вечерта от 23.00 часа жители и гости на Кубрат ще посрещнат на открито Новата 2022 година.

 

 

 

Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха
Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха Кметът и децата на Кубрат запалиха коледната елха

Назад