Деца от Кубрат отбелязаха международния ден за изкореняване от бедността с благотворителност

   Благотворителна кампания от деца за деца се проведе в кубратското СУ „Христо Ботев“ на 14 октомври 2021 година, посветено на предстоящия международен ден за изкореняване от бедността, който се отбелязва на 17 октомври.
   Събитието се реализира със съдействието на местния отдел „Закрила на детето“, като за целта Росица Калинова, директор на социалната институция прие подготвените пакети съдържащи запазени дрехи и обувки, ученически пособия и принадлежности, играчки, книжки и др., и увери, че те ще стигнат там където има най-голяма нужда.
   Инициатори на събитието са учители от ГЦОУД, които споделят за идеята с родителите на децата от началния курс и получили подкрепа и разбиране, доволни и щастливи от реализацията предоставиха на служителите от социалната дирекция събраната помощ.
   17 октомври е международният ден за изкореняване на бедността. Отбелязването му е практика по целия свят от 1992 година насам, когато Генералната асамблея на ООН приема резолюция по този въпрос. Намаляването на крайната бедност и глада е Цел 1 от Целите на Хилядолетието за развитие, определени от ООН през 2000 година.
   Подобни събития намират широк обществен отзвук под различна форма, които формират чувствителност у хората и най-вече у подрастващите, които отрано трябва да формират социален усет към несправедливостите и различията в обществото.
   Благотворителността създава чувство на щастие и удовлетвореност у тези, които отварят периодично сърцата си за нея, споделяйки грижите за другия.

 

 

 

Деца от Кубрат отбелязаха международния ден за изкореняване от бедността с благотворителност Деца от Кубрат отбелязаха международния ден за изкореняване от бедността с благотворителност Деца от Кубрат отбелязаха международния ден за изкореняване от бедността с благотворителност

Назад