Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува

   Десетки жители и гости на кубратското село Мъдрево днес посрещнаха с много цветя, аплодисменти, поздравления и кръшни хора бронзовата медалистка по борба от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин.
   Тържеството по посрещането на бронзовата ни олимпийска медалистка и световна шампионка от Унгария беше открито с химна "Мила Родино" и одата на радостта – химн на ЕС. Събитието бе открито от кмета на Мъдрево Салим Мустафа, а шампионката беше посрещната с пита, мед и сол.
   Сред гостите на събитието бяха бивши и настоящи треньори и заслужили майстори на спорта. Тук беше олимпийският и световен шампион Хасан Исаев, заслужилият треньор на България Юмер Фикриев, директорът на спортното училище в Разград Денис Хамид, бившия директор на училището и заслужил спортист Иван Илиев, откривателят на Тайбе, Мустафа Кесман и други.
   Сред официалните лица бяха също Областният управител на Разград Иван Борисов, Кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметове на кметства, общински съветници и др.
   В поздравлението си към златното момиче на Лудогорието кметът Неби подчерта, че тя е изключително земен човек, благородна и честна, което я прави истински човек и модел за пример и подражание. Кубратският градоначалник й пожела най-вече здраве и още много такива успехи, с които да се гордее община Кубрат и цяла България.
   Кметът Неби връчи на бронзовата медалистка награда за принос в развитието на международните връзки на община Кубрат, която донесе и сумата от 2000 лв. на боркиня №1. 1000 лв. за същия принос получи и първият треньор на Тайбе Юсеин - Мустафа Кесман.
   От ръководството на местната управа категорично заявиха, че Тайбе е шампионка за селото, Лудогорието и цяла България, независимо дали на гърдите й блести златно, сребърно или бронзово отличие. "Това е нашето момиче, което винаги е в нашите сърца и чувства", заяви кметът на селото Салим Мустафа.
   С решение на Общинския съвет днес Тайбе Юсеин бе удостоена и със званието "Заслужил гражданин на Кубрат" – връчи го председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров.
   Тя бе сърдечно поздравена и от кмета на родното Мъдрево Салим Мустафа, който връчи на шампионката поздравителен адрес, картина от кубратския художник Стоян Черников, статуетка на лъв – символизиращ нейната борбеност и дух, а от близки, приятели и фенове получи десетки букети с цветя, които на няколко пъти се наложи да подава на свои помагачи.
   Приятна изненада бе поднесена и от Клуб "Емпатия" към Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат със секретар д-р Надие Карагьозова – Нади. Изненада към медалистката поднесоха Селин Алкин и Ива Митева, които връчиха емоционален подарък – плакет „Приятел на децата“ на Тайбе Юсеин в знак на благодарност за вдъхновението и мотивацията, която световната шампионка и бронзова медалистка им е дала по време на подготовката на материал посветен за нея в националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“ и извоюваното второ място през 2019 година.
   "За мен е чест и радост отново да бъде в родното си село. Преди три години ме посрещнахте пак тук, на този площад. Тогава ви показах златен медал от Световното първенство, днес медалът е бронзов от Олимпийските игри, но се надявам сред три години пак да се съберем и тогава медалът да е златен", каза пред всички Тайбе Юсеин.

 

 

 

Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува
Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува
Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин – Лудогорието празнува

Назад