Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка от Токио Тайбе Юсеин

   С пищно тържество и в духа по стар народен обичай с пита и шарена сол Мъдрево в партньорство с Община Кубрат посрещна бронзовата медалистка от Токио Тайбе Юсеин. Петъчният (3 септември 2021 г.) събра в двора на кметството, гости, фенове, близки приятели и почитатели на златното момиче от Лудогорието. Жителите на селото с емоционални възгласи и бурни аплодисменти посрещнаха гордостта на женската борба Тайбе Юсеин, която за поред път уважи поканата на своите съселяни и каза, „че винаги се радва да бъде у дома и сред тях“. Официалната част беше открита от домакина на събитието Салим Мустафа след химна на Република България и на Европейския съюз.
   Силни думи към медалистката отправиха областният управител на Разград Иван Борисов, кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, Салим Мустафа - кмет на село Мъдрево, Юмер Фикриев - заслужил треньор по борба и Надие Карагьозова - секретар на МКБППМН-Кубрат. Специални дипломи и парична награда получи носителката на бронза от Токио Тайбе Юсеин от кмета на Община Кубрат. Награди за медалистката имаше от председателя на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмеров, областния управител Иван Борисов, картина от кмета и жителите на село Мъдрево. Награден беше и първият треньор на талантливата спортистка Мустафа Кесман.
   Изненада към медалистката поднесоха кубратските емпатисти към МКБППМН-Кубрат Селин Алкин и Ива Митева, които връчиха емоционален подарък плакет „Приятел на децата“ на Тайбе Юсеин в знак на благодарност за вдъхновението и мотивацията, която медалистката им е дала по време на подготовката на материал посветен на нея „Тайбе Юсеин - лудогорското злато в женската борба“ по време на участието им в осмото издание на националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“ и извоюваното второ място през 2019 година. „За нас тя не е само шампион на тепиха, но и шампион в живота“ споделиха вълненията си от срещата с шампионката Селин и Ива и предадоха поздрави от децата на Кубрат, като изразиха гордостта си, че е много приятно да се пише за личности като Тайбе, които непрекъснато пишат историята на родния край“.
   За пореден път Тайбе спечели симпатиите на всички присъстващи с изключителната си скромност, неподправеност, усмивка и добро възпитание. „И, да, Тя е голяма не само в спорта, но и в живота“, обобщи впечатленията и участието на емпатистите, секретарят на местната комисия Надие Карагьозова.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин
Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин Кубратските емпатисти с емоционален подарък за олимпийската медалистка Тайбе Юсеин

Назад