Откриха събора в село Бисерци

   С концерт на самодейци от село Мъдрево и местния фолклорен ансамбъл, както и с изпълненията на популярната певица Весела, кубратското село Бисерци даде отлично начало на селищният си празник, който беше празнуван два поредни дни.
   Всъщност той бе открит по-рано в петък с футболен турнир между двата отбора на Бисерци и гостуващите футболисти на село Звънарци. След оспорвана, но интересна игра, победители в турнира станаха играчите от „Открита сила – Бисерци“, следвани от футболистите на „Млада гвардия“ от село Звънарци и футболистите на „Славия“– също от селото домакин. Парични награди с грамоти имаше и за трите отбора, като победителите получиха обаче и 100 лв. бонус лично от кмета на селото Алиш Арифов.
   Началото на празничните прояви и концертна програма даде кметът Арифов, а лични поздравления за празника на бисерчани отправи и Общинския кмет Алкин Неби. Сред гостите на събитието бяха също председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, местни общественици, общински съветници, жители и гости на Бисерци.
   Малко преди концертната програма бисерчани изпратиха своите четирима абитуриенти. Зрелостниците до последно са били част от самодейния състав към местното читалище „Стефан Караджа-1928“ и по традиция бяха изпратени с цветя и аплодисменти. Като самодейци двама от тях изпълниха и първата песен от концертната програма.
   Пред публиката се представиха фолклорни състави от Мъдрево и Бисерци, като домакините показаха за първи път и нов разработен танц от богатия си репертоар. Жителите на селото се насладиха на изпълнения и от българския, и от турския фолклор, като изпълнителите получиха заслужени овации от публиката. Площадът пред културната институция в делиорманското село на няколко пъти отесня заради кръшните и пъстри хора, които бяха повеждани на няколко пъти лично от обичаната поп-фолк изпълнителка Весела. Русото фолклорно бижу изпълни познати и обичани песни от своя репертоар, като представи и няколко свои нови песни.
   И като на празник празнуващите се почерпиха подобаващо в местно заведение, а кметът Арифов благодари на спонсорите и припомни, че празника в селото на пехливаните ще продължи и на следващия ден от 10 часа на алая край читалището с народни и мазни борби. Очаква се в турнира сили да премерят около 140 участници.
   Въпреки празничните дни за селото жителите заявиха, че в неделя отново ще напомнят за себе си с протест, който е с искане за основен ремонт на близо 12,6-километровата републиканска отсечка, свързваща Бисерци с още няколко села в общината.

 

 

 

Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци
Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци
Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци Откриха събора в село Бисерци

Назад